2001 började jag utbilda mig inom friskvårdsbranschen. Jag la basen för mitt dåvarande ”extraknäck” med en gruppträningsinstruktörsutbildning och därefter en styrketräning/gymutbildning hos S.A.F.E Educations, en utbildning som verkligen hjälpte mig att få en stadig grund att stå på som träningsinstruktör. Under årens lopp har jag även gått olika utbildningar hos The Academy och arbetat mycket med Les Mills träningskoncept där jag har och har haft licenser inom Body Pump, Body Combat, CXWorx, Body Attack och Body Balance. Av dessa är det endast den sistnämnda jag nu arbetar aktivt med. 2014 kom jag för första gången i kontakt med träningsformen Crossfit och det var verkligen kärlek från första början. Med ständigt varierad träning och på många sätt utmanande och utvecklande så var den pusselbit jag saknade i min egen träning. 2015 fick jag dessutom möjligheten att ingå i Gofitness och Crossfit Höganäs instruktörsteam. För att få lite mer kött på benen inom crossfitvärlden valde jag samma år att gå en Level 1 Crossfit Trainer utbildning.

2007 gick jag en längre massörutbildning på Hälsoteket i Malmö och 8 år senare tog steget fullt ut att lämna mitt yrke som marknads- och kvalitetsansvarig på ett företag i Höganäs till att bli egenföretagare och diplomerad medicinsk massageterapeut.

Jag känner att åren och erfarenheten med både utbildningar inom träning, friskvård och min gedigna massageutbildning gör att jag står stadigt inom anatomin och rörelseapparatens värld. Och jag kommer fortsätta att vara nyfiken och lyhörd kring nyheter och trender inom friskvårdsvärlden.

Som medicinsk massageterapeut har jag möjlighet att inte bara mjuka upp och massera ömma muskler. Har du önskemål att komma till rätta med strama och smärtande muskler kan vi tillsammans hitta ett upplägg där jag med återkommande töjningar, massage och tips på egenträning/stretchning kan hjälpa dig att vända den onda spiralen. Jag kan även erbjuda kinesiologitejpning, en elastisk och latexfri bomullstejp som påskyndar läkningen mellan dina behandlingar.

Ta hand om dig eller en vän med en välbehövlig massagebehandling. Du hittar mig i CrossFit Höganäs lokaler på Magasin 36 i Höganäs där jag också arbetar som Instruktör och CrossFit coach i ett fantastiskt team. Hoppas att vi får tillfälle att ses framöver antingen i träningssalen eller på massagebänken!  

Kristin_porträtt_liggande_LRKristin Lilja – Diplomerad medicinsk massageterapeut, CrossFit Level 1 Trainer